Za stik s starši (govorilne ure in roditeljski sestanki) bomo uporabili ZOOM konferenčno orodje.
Prenosa se lahko udeležite preko računalnika oz. mobilne naprave.

Ali je vaša naprava (računalnik oz mobilna naprava) ustrezna, lahko preverite s prijavo na: https://zoom.us/test (na strani izberete gumb Join).

Spletna stran Vas bo povabila k namestitvi programa ZOOM (ves postopek je samodejen in traja dve do tri minute), ali pa za komunikacijo uporabite kar brskalnik.

Program lahko namestite tudi neposredno – pred prvim obiskom. Namestitveno datoteko najdete na  spletnem naslovu: https://zoom.us/

Če pa uporabljate mobilni telefon, ali tablico pa med aplikacijami v trgovini svojega telefona namestite aplikacijo ZOOM Cloud Meetings.
Priključitev h prenosu
Prenosa se udeležite tako, da v brskalnik v naslovno vrstico prekopirate naslov, ki ste ga prejeli od razrednika oz. učitelja, ki srečanje pripravlja.
Druga možnost priključitve je, da sami zaženete program ZOOM in z gumbom Join prikličete okno za vpis podatkov. Če ste prejeli številko srečanja (po navadi desetmestna številka) in geslo za dostop, te podatke vpišite. Če teh podatkov nimate in je objavljena le spletna povezava, ZOOM zaprite in povezavo poženite iz brskalnika.
.

 

Pridružitvene podatke za ZOOM srečanja boste prejeli kot sporočilo v sistem LoPolis.
(Naj Vas spomnimo, da sporočila pošiljamo izključno na naslove otrok!)

Težave s priključitvijo ZOOM konferencam

Priključitev k video prenosu lahko opravite le s posodobljeno različico programa ZOOM. Ob zagonu programa Vas ta povabi k posodobitvi, a če računalniku tega ne dovolite, se bo zagnala stara verzija, ki jo imate nameščeno od zadnje uspešne ZOOM konference (najverjetneje verzija iz meseca aprila). Ko ste enkrat zavrnili posodobitev, vas računalnik ne bo več pozival k posodobitvi!

Ali je vaša nameščena različica ustrezna, lahko preverite s prijavo na: https://zoom.us/test (na strani izberete gumb Join). Na tej strani boste prejeli tudi novo verzijo, če je vaša slučajno zastarela.

TEST POVEZAVE PREVERITE NEKAJ ČASA PRED ZAČETKOM PRENOSA!