Video konferenčni sistem

Občasno lahko komunikacijo nadgradimo z video komunikacijo. Za komunikacijo uporabljamo brezplačno verzijo orodja ZOOM.

Prenos boste lahko spremljali preko računalnika oz. mobilne naprave.

Uporaba je precej enostavna, saj morate obiskati le ponujeno bližnjico, ki bo navedena na strani predmeta. Prenos se bo začel ob tisti uri, ki je navedena. Ob prvem obisku spletne strani se bo prikazalo vabilo za namestitev programa ZOOM oz. aplikacije za mobilni telefon. (Lahko si jih pa namestite tudi sami!)

Za sodelovanje iz računalnika, ki ima spletno kamero in mikrofon uporabite programsko opremo iz strani: https://zoom.us/

Če pa uporabljate mobilni telefon, ali tablico pa med aplikacijami v trgovini svojega telefona namestite aplikacijo ZOOM Cloud Meetings.

Konferenci se priključite z obiskom spletne povezave, ki vam bo posredovana!

Testna verzija:  https://zoom.us/j/97036928919?pwd=dUM4U1dSczYwclMvcFhVeHNqRmZPUT09&status=success


ered

E-redovalnica

Do e-redovalnice lahko dostopate s pomočjo portala LoPolis: http://www.lopolis.si.


Zahteva za vpogled v ocene:

1. korak: vstop starša na spletno stran http://www.lopolis.si

lopolis

lopolis2

2. korak: Na zaslonu, ki se vam prikaže, najdete vsa dodatna navodila in tudi izjavo,  ki jo morate izpisati in izpolnjeno oddati v tajništvo OŠ Vojnik.  Izjavo lahko izpišete tudi tukaj:  Izjava za e-redovalnico.

3. korak: Izpolnjeno izjavo oddate v šoli, kjer Vas prijavimo v sistem za  vpogled ocen. Vaše uporabniško ime je e-naslov, ki ste ga navedli v izjavi. Geslo pa si boste kreirali sami. O vzpostavitvi vpogleda Vas bomo obvestili na navedeni e-naslov. (Priložili vam bomo tudi navodila!) 

4. korak: Na portal LoPolis si boste najprej ustvarili geslo. Navodila za kreiranje gesla in prvi dostop.

Ob vsaki prijavi se staršu prikažejo vse ocene, ki so bile vpisane v šoli. Ker se baze podatkov posodabljajo v nočnem času, obstaja verjetnost, da bodo vnesene ocene vidne šele naslednji dan. Enak problem se pojavi tudi pri prvem vstopu, ker se bodo ocene za vašega otroka skopirale pri prvi naslednji sinhronizaciji. (Ocene boste videli šele naslednji dan.)
Če imate e-redovalnico vključeno za več otrok, morate po prijavi izbrati želenega otroka!

E-računi (Navodilo)

Na prejemanje računa v e-banko se lahko naročite uporabniki e-banke (spletne banke), ki omogoča prejemanje e-računov. Za podrobnosti preglejte stran za pomoč na portalu vaše spletne banke (postopek je ponavadi zelo enostaven, potrebujete le sklicno številko zadnje položnice in transakcijski račun, kamor naj se sredstva nakazujejo).